Hlavní obsah

V Bahrajnu zatkli šest vůdců opozice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manáma

Nejméně šest vůdců opozice bylo zatčeno ve čtvrtek v Bahrajnu, uvedla BBC. Zatýkání přišlo den poté, co byla rozehnána opoziční demonstrace a poté tanky obsadily Perlové náměstí, kde se demonstranti scházeli.

Foto: Reuters

Protestní šíitských lidský řetěz kolem metropole Bahrajnu Manáma

Článek

Bahrajnský král přitvrdil tento týden postup proti demonstrantům. Pozval na pomoc 1500 zahraničních vojáků a policistů ze Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů. [celá zpráva]

Pak vyhlásil tříměsíční výjimečný stav [celá zpráva] a v noci na středu byl podniknut zásah proti opoziční demonstraci, který si vyžádal nejméně šest mrtvých.[celá zpráva]

Bývalý šíitský poslanec Matar Ibrahim, který na protest proti postupu vlády opustil parlament, podotkl, že vláda zcela ignoruje vzkaz z USA, aby dala přednost jednání a nepoužívala sílu.

Opozice ale také přitvrdila, odmítá jednat, dokud je v ulicích armáda, a už dříve požadovala transformaci království v republiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám