Hlavní obsah

V českých obchodech se začal prodávat iPad 2 za 12 tisíc korun

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští obchodníci zařadili do své nabídky novinku od společnosti Apple – počítačový tablet iPad 2. I když se první kusy objeví v České republice až na konci března, zákazníci si mohou již nyní vytvořit předobjednávky. Ceny startují už na necelých 12 tisících korun.

Článek

Nejlevnější verze iPadu 2 s WiFi a kapacitou 16 GB vyjde na 12 000 Kč. Roli nehraje, zda se jedná o černou nebo bílou verzi. Nejvybavenější varianta s rychlým 3G internetem a 64GB pamětí si prodejci cení na 20 000 korun.

Ceny jsou tedy výrazně nižší, než u první verze iPadu. Tu totiž začali kvůli vysoké poptávce zákazníků někteří obchodníci dovážet do Česka ještě před oficiálním zahájením prodeje – kvůli tomu se cena nejlevnějšího modelu vyšplhala až ke 20 tisícům korun.

Co umí iPad 2

iPad 2 se na první pohled velice podobá svému předchůdci, akorát je tenčí a zároveň i lehčí. Hlavním vylepšením je nový procesor, který je citelně výkonnější než první generace. Novinka si tak bez problémů poradí s videem ve vysokém rozlišení i nejnáročnějšími hrami s 3D grafikou.

„Dvojka“ se pochlubí vestavěným fotoaparátem. Ten řadě uživatelů u první generace chyběl, protože kvůli jeho absenci nemohli pořizovat fotky, natáčet videa, ani pořádat videokonference přes internet.

První iPad měl tak povedený displej, že ani po roce od jeho představení konkurence nedokázala nabídnout lepší. Nejspíše proto na něm Apple nemá důvod cokoliv měnit. Druhá generace tak nabídne 9,7palcový displej s rozlišením 1024x768 obrazových bodů, který dokáže rozeznávat několik doteků najednou. [celá zpráva]

Tisková konference, na které Steve Jobs ukázal iPad 2

iPad 2 odhalil minulý týden na konferenci v San Francisku šéf Applu Steve Jobs, a to navzdory informacím o jeho vážném zdravotním stavu, které přinesly některá americká média. Podle nich je nemoc natolik vážná, že Jobsovi zbývá jen několik týdnů života. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám