Hlavní obsah

Ženeva 2011: Toyota FT-86 II stále pouze jako koncept

Novinky, Martin Žemlička

Japonská Toyota stále neukázala sériovou verzi svého nového sportovního modelu s pohonem zadních kol. Zklamaní fanoušci značky si tak mohou prohlédnout druhý koncept. Sportovní Toyota se začne prodávat příští rok.

Článek

Toyota nezveřejnila prakticky žádné technické parametry připravovaného vozu – tisková zpráva pouze suše konstatuje, že o pohon se bude starat „vysokootáčkový zážehový motor konstrukce boxer“. Tento motor bude Toyotě dodávat Subaru, které rovněž připravuje vlastní vůz s pohonem zadní nápravy. Jisté je, že sériová verze bude mít šestistupňovou manuální převodovku.

Rozvor už druhého konceptu jednoho a téhož připravovaného modelu má rozvor 2 570 mm;  koncept na délku měří 4 235 mm, je široký 1 795 mm a vysoký 1 270 mm. Oproti první verzi konceptu vypadá je tento vůz "zralý" na sériovou výrobu.

Nový sportovní vůz značky Toyota se začne od roku 2012 prodávat na evropských trzích. Ve stejnou dobu by se měl začít prodávat i vůz s logem Subaru. Ceny zatím pochopitelně nebyly oznámeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota poodhalila sportovní vůz FT-86II

Japonská automobilka zveřejnila první snímek sériové verze svého nového sportovního vozu FT-86II a připojila několik kusých informací. Jisté je, že světová...

Výběr článků

Načítám