Hlavní obsah

Kongresman se převlékl za tygříka a fotky poslal podřízeným

Novinky, Jakub Kynčl

Poslat svým známým svou vtipnou fotografii není nic neobvyklého. Americký kongresman by však nic podobného dělat neměl. David Wu přesto poslal svým podřízeným fotografie v halloweenském kostýmu tygra. Za svůj čin se již omluvil a údajně začal navštěvovat psychiatra.

Článek

Kongresman z amerického Oregonu se v úterý oficiálně omluvil za to, že rozeslal svým pracovním kolegům a dalším lidem své fotografie v halloweenském tygřím kostýmu. Podivné maily odeslal opakovaně. Některé dokonce nesly nahrávky hlasu jeho dětí. Své chování označil jako neprofesionální a nevhodné. Zdůvodnil jej problémy s mentálním zdravím, se kterými se potýkal.

"Nikdy byste neměli někomu posílat své fotografie v halloweenském kostýmu či převleku, který si hodláte vzít na nějaký večírek. Není to profesionální, i když jde jen o zábavu s vašimi dětmi," uvedl politik v pořadu Good Morning America na kanálu ABC.

Foto: Profimedia.cz

David Wu v americkém Kapitolu

Od politika, který byl v listopadu znovu zvolen do amerického Kongresu, odešlo v posledních měsících již šest podřízených. Důvodem byly právě politikovy problémy s mentálním zdravím krátce před volbami. Jeho zaměstnanci ho požádali, aby se začal léčit. To však tehdy Wu jednoznačně odmítl.

Nyní však Wu pro ABC kajícně doznal, že mu profesionální psychiatrická péče výrazně pomohla. Stále prý ještě dochází na konzultace, když je to potřeba. Na vině bylo prý velmi obtížné období života, které nezvládal. Stresu bylo prý tolik, že to nebylo v moci normálního člověka zvládnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám