Hlavní obsah

Berlusconi dal nezletilé Ruby šperky za milióny

Milán

Italský premiér Silvio Berlusconi, který je obviněn z podpory prostituce nezletilých, daroval 17leté tanečnici Karimě Mahrúkové alias Ruby šperky v hodnotě šest miliónů korun. Vyšetřovatelům to přiznala sama tanečnice, informoval britský list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Marocká tanečnice Karima Mahrúková známá jako Ruby

Článek

„Osoba, která mi dala ten náhrdelník, byl Silvio Berlusconi, s nímž jsem se dvakrát setkala v Arcore,“ řekla Ruby s odkazem na Berlusconiho vilu u Milána, kde měl premiér po večeřích pořádat orgie. Náhrdelník byl diamantový, stál 15 000 eur (téměř 366 000 korun), a vyrobil ho designér z Valenzy, u něhož si Berlusconi před Vánoci zadal výrobu prstenů, jimiž potom obdaroval 24 poslankyň a 13 senátorek.

Mahrúková rovněž přiznala, že od ministerského předsedy dostala drahou brož, luxusní hodinky Dolce & Gabbana Swarovski. „Nemám totiž ráda značku Rolex,“ řekla dnes 18letá tanečnice s tím, že ale dvoje hodinky Rolex dostala. Jedny stály 50 000 eur (přes 1,2 miliónu korun).

Celkem ji premiér zahrnul 24 šperky, mimo jiné ještě kožešinovým šálem za 18 000 eur (téměř 439 000 korun), šaty od Valentina s perlami od Swarovského, střevíci od Versaceho, a prsteny a náušnicemi od Tiffanyho.

Premiér tanečnici údajně slíbil také vůz Audi R8, ale nedal jí ho. Zato od něj kromě dalších darů obdržela nejméně 7000 eur v hotovosti (přes 170 000 korun). Pár se podle žalobců sešel 15krát.

Nebyla jedinou

Čtyřiasedmdesátiletý Berlusconi je obviněn ze styku s nezletilou prostitutkou. Soud má v Miláně začít 6. dubna. Premiér měl navíc zneužít své pravomoci, když pomohl Ruby z vazby. Policistům lhal, že dívka, jež navíc v Itálii pobývala nelegálně, je vnučkou egyptského prezidenta. Ze spisů vyšetřovatelů vyplývá, že si premiér vydržoval množství žen a Ruby nemusela být jediná nezletilá.

Mahrúková popírá, že by provozovala s Berlusconim sex, z telefonních přepisů ale podle vyšetřovatelů vyplývá, že se jím chlubila kamarádce.

Reklama

Výběr článků

Načítám