Hlavní obsah

Matka hodila novorozence do záchodu, za vraždu dostala 15 let

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecký krajský soud ve středu projednával případ 20leté ženy kvůli smrti jejího novorozeného dítěte. Za vraždu dostala matka patnáctiletý trest. Ve středu změnila výpověď a řekla, že dceru dala hned po porodu příteli. Soud tomu ale neuvěřil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ženu poslal soud za vraždu novorozence na patnáct let do vězení.

Článek

Rozsudek není pravomocný, žena se proti němu na místě odvolala. Čin se odehrál loni v březnu v Litoměřicích, kdy místní šokoval nález mrtvého novorozeněte na popelnici. Ženě hrozil i výjimečný trest. Podle obžaloby měla žena zdravé životaschopné dítě po porodu doma v koupelně hodit do záchodové mísy, kde se udusilo plodovou vodou.

Žena se k činu přiznala, už dříve ale před soudem tvrdila, že si myslela, že dítě je mrtvé, protože se nehýbalo a nekřičelo. Podle soudního lékaře dítě zemřelo na udušení plodovou vodou a nebyla mu poskytnuta základní poporodní péče.

Dítě žena dala po vytažení ze záchodové mísy do igelitové tašky a odnesla k popelnici, kde jej později nalezli kolem procházející lidé.

Mladá žena nevyhledala lékařskou pomoc, o svém těhotenství nikomu neřekla. Přítel ji údajně i bil a omezoval v pohybu, a proto se ho bála. Svědci ale vypověděli, že jejich vztah byl normální a nevšimli si žádných hádek, natož fyzického násilí.

Další případ v Liberci

V druhém případě, který soudí v Liberci, je obžalovaná žena, která měla v červnu 2009, podle státního zástupce, zabít své novorozené dítě. Na hlavu mu dala podle obžaloby igelitový pytel a tím ho udusila. Před otcem těhotenství tajila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám