Hlavní obsah

Bezpečnostní rada: Situace kolem lékařů není na vyhlášení krizového stavu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bezpečnostní rada státu (BRS) nenavrhne vládě v souvislosti s možným odchodem lékařů celoplošné vyhlášení některého z krizových stavů. Po jednání BRS to v pondělí uvedl premiér Petr Nečas (ODS).

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09)

Článek

Nečas zároveň dodal, že vláda již lékařům nemá kam ustupovat a zopakoval, že z rozpočtu do zdravotnictví žádné peníze nepůjdou. "Manévrovací prostor vlády se velmi zúžil," konstatoval premiér.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) stejně jako premiér věří, že připravovaná opatření budou mít nakonec pouze preventivní charakter a kabinet najde s nespokojenými lékaři shodu.

Hegera v pondělí čeká ještě jednání se zdravotními rady jednotlivých krajů a především se zástupci lékařů. Nečas i Heger uvedli, že jasno by mělo být do konce tohoto týdne.

Členové bezpečnostní rady státu se v minulém týdnu sešli s hejtmany. Premiér po tomto jednání uvedl, že v případě potřeby využije vláda služeb armády. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám