Hlavní obsah

V sobotu přes noc namrznou chodníky a silnice

Po sychravém pátku v noci na sobotu klesnou teploty pod nulu a po celém území ČR se bude tvořit náledí. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu směřovaná jak řidičům, tak i chodcům platí od sobotní půlnoci do sobotního poledne. Podle meteorologů hrozí komplikace nejen v dopravě ale i při zásobování nebo zásazích záchranářů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle ČHMÚ se v pátek na celém území ČR bude vyskytovat občasný déšť nebo přeháňky, na horách na severu a severovýchodě území srážky smíšené. V noci na sobotu na severu Česka přejdou ve sněhové, k ránu však budou ustávat a oblačnost se bude zmenšovat. Teploty klesnou na nulu až minus čtyři stupně Celsia, a tak se v noci na sobotu místy vytvoří náledí.

Meteorologové lidem doporučují, aby od sobotní půlnoci do sobotního poledne omezili jízdy autem, případně aby jezdili velmi opatrně a sledovali dopravní zpravodajství. Náledí by mohlo zkomplikovat zásahy zdravotnické záchranné služby i zásobování, varoval ČHMÚ.

Meteorologové také upozornili, že jarní počasí, které panovalo v posledních dnech, o víkendu skončí, pak se obloha na mnoho dní zatáhne a ochladí se. Oteplit by se pak mělo až v březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám