Hlavní obsah

Jandákova psa Alberta sněmovní výbor řešit nebude

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD) bude čelit přestupkovému řízení na obecním úřadě kvůli svému psu Albertovi. Zákonodárce se totiž vzdal imunity, a tak případ nebude muset řešit sněmovní mandátový a imunitní výbor.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nynější poslanec Vítězslav Jandák

Článek

„Podrobím se standardnímu řešení jako každý jiný občan, aby někdo nechtěl říkat, že se schovávám za imunitu,“ řekl Jandák Právu.

Původně zvažoval, že o řešení svého sousedského sporu požádá sněmovní výbor, ale nakonec se rozhodl pro opak. „Přihlásili se mi svědci, kteří jsou ochotni dosvědčit, že můj pes – labrador nikoho neohrožoval.“

Na Jandáka si stěžuje jeho soused. Pes bez vodítka ho měl ohrožovat. „Na mého psa, kterého bych musel pět let přemlouvat k tomu, aby někomu ublížil, teď někteří volají místo Alberte trhači,“ zažertoval Jandák. Jeho soused je prý notorický stěžovatel.

Jandákovými sousedskými vztahy se přitom sněmovní mandátový a imunitní výbor zabýval už v minulém volebním období. Tehdy si na něj stejný soused stěžoval, že při čištění neoprávněně prohloubil studnu na svém pozemku. Tehdy se Jandák zaštítil imunitou a výbor údajný přestupek odložil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám