Hlavní obsah

BMW přeletělo svodidla a smetlo felicii, šest mrtvých včetně dítěte

– Prostějov • Aktualizováno
Právo, Novinky, Jiří Růžička

Mimořádně tragická dopravní nehoda se stala ve středu ráno na rychlostní silnici R46 u Prostějova. Při karambolu dvou aut směrem z Olomouce na Vyškov zemřelo již šest lidí, z toho jedno dítě. Silnici se před polednem podařilo uvolnit.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Odklízení vraku BMW po tragické nehodě u Prostějova

Článek

„Při nehodě zemřelo celkem šest lidí. Jednoho se lékaři ještě dlouho snažili oživovat, bohužel se to nezdařilo,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Situace po tragické nehodě u Prostějova

Foto: Jiří Růžička, Právo

Odklízení vraku felicie

Řidička BMW jela od Brna na Olomouc, z neznámých příčin se dostala do protisměru přes svodidla a bočně a částečně čelně narazila do Škody Felicie. V té cestovali čtyři lidé, včetně dítěte, v BMW jeli dva lidé, všichni účastníci nehody zemřeli.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Záchranáři zasahují u tragické nehody u Prostějova.

Prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová ve středu odpoledne upřesnila věk a národnosti osob, usmrcených při nehodě u Prostějova.

„Vozidlo BMW řídila devětačtyřicetiletá žena ukrajinské národnosti s trvalým pobytem v Rozvadově v ČR, ve vozidle s ní jel dvaačtyřicetiletý německý občan. Felicii řídil muž české národnosti, ročník narození 1948. S ním jeli ve vozidle občan Panamy s trvalým bydlištěm v ČR, narozený v roce 1970, pravděpodobně jeho manželka (1967) a dítě (2000). Žena a dítě byly občané Panamy,“ sdělila mluvčí.

Policisté nadále vyšetřují příčinu dopravní nehody. Sdělili, že na místě nehody nebylo náledí, svítilo slunce a silnice měla suchý povrch. Vyšetřovatelé nezjistili stopy po brzdění vozidel.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Pro zraněné přiletěl vrtulník.

Nehoda zcela zastavila rychlostní silnici, na místě přistával vrtulník Letecké záchranné služby a zasahovalo větší množství záchranářů, hasičů a policistů.

Foto: ti, Právo

"Vypadá to tam dost špatně. Na místě zemřeli po nehodě čtyři lidé. Páté dítě ve věku mezi deseti až 12 lety se záchranáři snažili resuscitovat, ale bohužel se to nepodařilo," řekl těsně po nehodě ČTK náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg. Poté zemřel ještě jeden člověk.

Nehoda dvou aut se stala u mírné zatáčky při výjezdu z Prostějova směrem na Vyškov.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Situace na R46 po tragické nehodě

Hasiči museli několik osob z jednoho zdemolovaného auta vyprošťovat u nájezdu na silnici u Kauflandu. Kolona aut se vytvořila také v opačném směru. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Tragická nehoda se v této části rychlostní komunikace u Prostějova stala také v září 2006. Pět Poláků tehdy zahynulo při srážce jejich osobního vozu s kamiónem, který stál v odstavném pruhu.

K jiné velké nehodě, naštěstí bez tragických následků, došlo na staré výpadové silnici z Tábora na Prahu mezi obcemi Náchod a Košín. Ve středu ráno tam havarovalo pět aut. Tři lidé jsou zraněni. Vozovka je v obou směrech uzavřena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám