Hlavní obsah

Papež se staví za užívání digitálních technologií

Novinky, pit, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Papež Benedikt XVI. nabádá katolíky, aby se nebáli užívat vymožeností moderních digitálních technologií. Uvedl to server BBC.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež Benedikt XVI.

Článek

Důkazem papežových slov je program pro iPhone nazývaný Vyznání (Confession), který je možné zakoupit v aplikaci iTunes od minulého týdne za 1,19 libry (přes 35 korun). Aplikace je charakterizována jako „perfektní podpora pro každého kajícníka“ s tím, že uživatelům nabízí tipy a pokyny, které jim pomohou se svátostí.

Foto: mif, Novinky

Aplikace Vyznání (Confession) pro iPhone

Má jim umožnit přezkoumat jejich svědomí na základě individuálních faktorů, jako jsou věk, pohlaví a rodinný stav. Cílem však není nahradit tradiční zpověď.

„Naším přáním je pozvat katolíky, aby se zapojili do své víry prostřednictvím digitální technologie," uvedl Patrick Leinen z iApps Little.

Foto: mif, Novinky

Aplikace Vyznání (Confession) pro iPhone

Lidský kontakt nic nenahradí

Sám papež se na konci ledna vyjádřil v tom smyslu, že není hřích používat služeb sociálních sítí. To považuje za důležité především pro mladé katolíky, aby mohli sdílet důležité informace on-line.

„Zvu mladé lidi k tomu, aby dobře využili svou přítomnost v digitálním světě,“ nechal se slyšet Svatý otec. Zároveň však připomněl, že virtuální kontakt nemůže v žádném případě nahradit ten přímý lidský.

V roce 2007 Vatikán zahájil svůj vlastní kanál na YouTube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám