Hlavní obsah

Hybridní Prius už v Japonsku není nejprodávanějším autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprodávanějším automobilem v Japonsku se v lednu stal malý model Honda Fit. Vystřídal tak v čele trhu hybridní vůz Toyota Prius, který byl jedničkou 20 měsíců za sebou. Vyplývá to z údajů Japonské asociace obchodníků s automobily (JADA).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Prius

Článek

Poptávku po automobilech Prius ovlivnilo ukončení vládních dotací na ekologické automobily. Model Fit byl naposledy jedničkou na japonském trhu v březnu 2009. [celá zpráva]

Letos v lednu jeho prodej meziročně stoupl o téměř 14 procent na 14 873 vozů. Prodej automobilů Prius se naopak propadl o 38 procent na 13 711 vozů.

Prius vstoupil na trh v roce 1997 jako první hybridní automobil a je dosud nejprodávanějším vozem svého druhu. Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot.

Foto: ISSEI KATO, Reuters

Hybridní verze nového modelu Fit

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota uvedla Prius ve verzi kombi

Japonská Toyota představila na detroitském autosalonu Prius v, verzi kombi odvozenou od hybridního modelu Prius. Automobilka uvádí velikost zavazadlového...

Výběr článků

Načítám