Hlavní obsah

V kauze hokejisty Dudy zahájila policie úkony trestního řízení

Právo, vor
Karlovy Vary

Úkony trestního řízení s neznámým pachatelem zahájila ve čtvrtek karlovarská policie ve věci napadení 63letého Josefa H., kterého minulé úterý na přechodu pro chodce v ulici 1. máje v Karlových Varech málem přejelo luxusní černé vozidlo BMW X6 a pak ho jeho řidič zbil.

Foto: Pavel Rakušan, ČTK

Hokejista Radek Duda

Článek

V útočníkovi poznal napadený důchodce podle fotografií bývalého hokejového reprezentanta a nyní hráče prvoligového Chomutova Radka Dudu. [celá zpráva]

Ten se zatím k případu veřejně nevyjádřil. Jeho otec v televizi Nova uvedl, že syn v černém BMW s pražskou poznávací značkou za přechodem u Zverimexu zastavil, protože se domníval, že muže na zasněžené vozovce srazil. Na dotaz redaktorů TV Nova, proč penzistu jeho syn udeřil, uvedl: „Protože mu kopl do auta,“ uvedl otec hokejisty Dudy.

Napadený ale tvrdí, že se auta otřel nechtěně rukou, když uskakoval. „Slyšel jsem, že jsem mu měl do auta bouchnout holí, ale to je nesmysl, protože žádnou hůl nenosím,“ uvedl pro Právo už v úterý Josef H., který se od středy straní veřejnosti a nechce komunikovat s médii do uzavření případu.

Krajský policejní mluvčí Pavel Valenta uvedl, že dosud není ustanoveno, v jakém trestném činu byly tyto úkony zahájeny. „Právní kvalifikace vyplyne až po ukončení všech výslechů a šetření,“ vysvětlil Valenta, který nadále tají, zda už byl u výslechu podezřelý hokejista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám