Hlavní obsah

Paroubkovu spolupracovníkovi Dimunovi navrhli zrušit členství v ČSSD

Právo, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Sociální demokraté v Klášterci nad Ohří na své čtvrteční schůzi jednohlasně navrhli zrušit členství ve straně Petrovi Dimunovi, bývalému šéfovi PR a marketingu Lidového domu v dobách předsedy Jiřího Paroubka. Záležitost není pravomocná, definitivní slovo bude mít okresní výkonný výbor ČSSD.

Článek

O výsledku rokování informoval Právo místopředseda klášterecké ČSSD Miroslav Bilík. „Je pravda, že to členská schůze odhlasovala,“ řekl. Sociálním demokratům vadily Dimunovy výstupy v médiích. Kritika podle zjištění Práva zazněla třeba kvůli tomu, že se Dimun kriticky vyjadřoval na adresu nového vedení ústecké ČSSD, které bylo zvoleno po pádu Paroubka přítele Petra Bendy.

Stejně tak bylo propíráno Dimunovo vyjadřování se na adresu kandidátů na post předsedy ČSSD. Pro návrh na zrušení členství se vyslovilo všech 18 přítomných členů klášterecké organizace. Ta čítá celkově 35 duší. Záležitost ale není dořešena. Přímo v Klášterci nad Ohří se bude ještě probírat na jednání okresního výkonného výboru oranžových, který definitivně rozhodne o Dimunově osudu.

Dimun byl na schůzi klášterecké soc. dem. pozván, ale podle zjištění Práva se omluvil. V době těsně před rokováním o svém osudu pobýval v Praze v Poslanecké sněmovně.

Psal médiím několikrát denně

Dimun působil nejprve jako mluvčí někdejšího ministra spravedlnosti Pavla Němce (US-DEU), později začal radit Paroubkovi. Nakonec se stal šéfem PR oranžových, ve funkci skončil po Paroubkově pádu z čela strany. Dimun v době, kdy velel marketingu Lidového domu, třikrát i čtyřikrát denně přispíval svými prohlášeními k ukřičenému a netolerantnímu obrazu sociální demokracie.

Nadále přitom zůstává součástí Paroubkova nejužšího týmu, kdy pravidelně přispívá na expředsedovy nové webové stránky, často se přitom snaží zasáhnou do předsjezdové debaty v ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám