Hlavní obsah

Řidič luxusního BMW zmlátil ve Varech chodce, kterého předtím málem přejel

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

V Karlových Varech se odehrál incident, který opětovně vypovídá o neuvěřitelné agresivitě některých řidičů. Řidič luxusního černého BMW X6 tam totiž na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje nejdříve málem přejel 63letého důchodce, a pak ho ještě zmlátil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Chodec sice stačil v poslední chvíli před rozjetým bavorákem s pražskou poznávací značkou uskočit, ale přitom se o projíždějící vozidlo otřel rukou. Zhruba třicetiletý řidič za přechodem pro chodce zastavil, vystoupil z vozidla a zamířil přímo k důchodci.

Nejdříve mu začal sprostě nadávat. Pak se na něj vrhl a pěstmi ho zbil. Když se začali sbíhat lidé, opět nasedl do vozidla a ujel.

„Napadený muž vyhledal s poraněním v obličeji a šokem lékařské ošetření v nemocnici,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta s tím, že k incidentu došlo v úterý 25. ledna ve 14.40 hodin na přechodu před prodejnou Zverimexu.

„Důchodci se na pomoc seběhli lidé, kteří zrovna procházeli okolo. Když to agresivní řidič viděl, nasedl zpět do auta a ujel,“ popisoval Valenta, podle kterého měl asi 190 cm vysoký řidič na sobě černý svetr a černé kalhoty.

Policie žádá veřejnost o pomoc

„Měl krátké vlasy,“ dodal mluvčí, který vyzývá svědky incidentu, aby se přihlásili na policejní linku 158. „Máme indicie k registrační značce vozidla a rádi bychom ji doplnili, popřípadě opravili, abychom vypátrali vozidlo, z kterého řidič vystoupil,“ vysvětloval Valenta. „Rovněž bychom rádi vyslechli svědky, abychom si dotvořili obrázek toho, co se na přechodu pro chodce do detailů odehrálo,“ dodal Valenta, který si vzpomíná na podobný případ agresivního řidiče z minulého roku.

„Řidič osobního vozidla na Moskevské ulici v Karlových Varech přibrzdil před přechodem pro chodce, po kterém šli chodci, a zezadu do něj narazilo jiné vozidlo. Řidič vozidla, které do něj nabouralo, vystoupil a řidiče z vozidla před přechodem fyzicky napadl,“ popisoval nedávný případ agresivity řidičů v Karlových Varech Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám