Hlavní obsah

Herečku Zuzanu Fialovou budou v Moskvě operovat

– Moskva • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Slovenskou herečku Zuzanu Fialovou, zraněnou při pondělní explozi v Moskvě, budou operovat. V úterý večer to uvedl slovenský server aktualne.sk.

Foto: Šimková Veronika, ČTK

Zuzana Fialová

Článek

Na letišti bylo v čase výbuchu až pět Slováků. Kromě Fialové nebyl nikdo z nich zraněný. Herečka přiletěla v pondělí do Moskvy s kolegou Lubošem Kostelným a jeho sestrou. V ruském hlavním městě plánovali navštívit několik divadelních představení. Po strašném zážitku na letišti nevyloučili, že svůj pobyt v Moskvě zkrátí na minimum a při nejbližší možné příležitosti se vrátí do Bratislavy.

Kostelný potvrdil, že byli dost blízko výbuchu a Fialovou výbuch shodil na zem. „Byli jsme asi čtyři metry od místa výbuchu. Bylo to hrozné. Zuzana má zraněné ucho a měla šrapnel pod žebrem,“ uvedl Kostelný pro server sme.sk. Podle některých informací má Fialová střepinu stále v těle a bude potřeba zásah operatéra.

Herec údajně viděl, jak atentátník vybuchl a kolem létaly kousky lidských těl. „Doslova jsem ze sebe shazoval části lidských těl,“ dodal Kostelný pro server pravda.sk. [celá zpráva]

Slovenští herci se po tragické události odmítli ubytovat v hotelu na Rudém náměstí a raději zůstali bydlet ve Slovenském domě.

Fialová natočila v České republice několik filmů. Mezi nejvýznamnější patří Obsluhoval jsem anglického krále Jiřího Menzela a Babí léto režiséra Vladimíra Michálka. V Česku naposledy točila film Lidice.

Herečka vystupuje ve Slovenském národním divadle ve velmi úspěšné hře Tančírna. Hraje také v představeních Tři sestry, Faust a Anna Kareninová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám