Hlavní obsah

Při výbuchu v Moskvě zraněna známá slovenská herečka Zuzana Fialová

– Moskva • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Při výbuchu na moskevském letišti Domodědovo byla zraněna i známá slovenská herečka Zuzana Fialová, která cestovala s kolegou Lubošem Kostelným. Fialová televizi Markíza telefonicky potvrdila, že byla lehce zraněna a podstoupila ošetření v nemocnici.

Foto: Petr Horník, Právo

Zuzana Fialová

Článek

Kostelný potvrdil, že byli dost blízko výbuchu a Fialovou výbuch shodil na zem. K explozi došlo krátce po jejich příletu do Moskvy.

„Byli jsme jen několik metrů od místa výbuchu. Bylo to hrozné. Zuzana má zraněné ucho a měla šrapnel pod žebrem,“ uvedl Kostelný pro deník Sme.

Doslova jsem ze sebe shazoval části lidských těl
herec Luboš Kostelný

Herec údajně viděl, jak atentátník vybuchl a kolem lítaly kousky lidských těl. „Doslova jsem ze sebe shazoval části lidských těl,“ dodal Kostelný pro server pravda.sk.

Kostelný s Fialovou a její sestrou si vyjeli na výlet do Moskvy, kde chtěli navštívit několik divadelních představení. Po tragické události se odmítli ubytovat v hotelu na Rudém náměstí a raději zůstali bydlet ve Slovenském domě. Není jisté, zda v Moskvě zůstanou, nebo se vrátí nejbližším možným spojem na Slovensko. Hereččin přítel Patrik Pašš potvrdil, že Fialová byla ve stresu a plakala.

Mluvčí slovenského ministerstva zahraničí Ľuboš Schwarzbacher uvedl, že nedaleko místa výbuchu byli tři slovenští občané. „Jsme v neustálém kontaktu s ruskými orgány. Situaci monitorujeme,“ uvedl mluvčí. Na místo dorazil pracovník konzulárního oddělení slovenské ambasády.

Fialová natočila v České republice několik filmů. Mezi nejvýznamnější patří Obsluhoval jsem anglického krále Jiřího Menzela a Babí léto režiséra Vladimíra Michálka. V Česku naposledy točila film Lidice. Hrála také v nedávno na ČT odvysílaném česko-slovenském seriálu Kriminálka Staré Město.

Herečka vystupuje ve Slovenském národním divadle ve velmi úspěšné hře Tančírna. Hraje také v představeních Tři sestry, Faust a Anna Kareninová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám