Hlavní obsah

Windows 8 se začnou prodávat 7. ledna 2013, tvrdí ruský hacker

Novinky, Miloslav Fišer

Nástupce velice oblíbeného operačního systému Windows 7 s pořadovým číslem osm by se měl na pultech obchodů objevit přesně 7. ledna 2013. Tvrdí to alespoň ruský hacker, který na internetu vystupuje pod jménem WZOR. Ten údajně získal přístup k tajným dokumentům amerického softwarového giganta Microsoftu, pojednávajících o zahájení prodeje Windows 8, napsal server WinRumors.com.

Článek

Microsoft oficiální zahájení prodeje Windows 8 zatím nepotvrdil. Zatím tedy není jisté, zda-li je informace ruského hackera opravdu pravdivá a nový operační systém se na trhu objeví za necelé dva roky.

Na druhou stranu, byl to právě WZOR, kdo v roce 2009 jako první věděl, že je dokončeno programování Windows 7. A to více než den před oficiálním prohlášením Microsoftu.

To, že by se Windows 8 mohl objevit na trhu již na začátku roku 2013, nasvědčuje také příspěvek, který byl na konci loňského roku omylem zveřejněn na holandském blogu Microsoftu. V zápisku bylo uvedeno, že Windows 8 se v obchodech objeví nejdříve za dva roky, tedy na konci roku 2012, nebo začátku 2013.

Krátce po zveřejnění byl však záznam z blogu Microsoftu smazán, respektive byl nahrazen zápiskem, který pojednává o tom, kdy bude uveden velký opravný balíček pro Windows 7. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám