Hlavní obsah

Nejdražší rezidenční byty na světě poprvé otevřely své brány

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nejdražší, nejluxusnější a taky nejprestižnější, to jsou přívlastky, jimiž se honosí apartmány v nově otevřeném rezidenčním komplexu v Londýně. Jeden metr čtverečný vyjde v průměru na 1 680 000 korun, což je světový rekord.

Článek

Komplex One Hyde Park byl poprvé otevřen minulý týden, nicméně více než šedesát procent bytů je již prodaných. Ceny přitom startovaly na 6,5 miliónech liber (182 miliónů korun) za pokoj a zastavily se na částce 140 miliónů liber (3,92 miliardy korun) za penthouse. I toto nejdražší apartmá už našlo svého kupce.  [celá zpráva]

„Londýn je metropolí všech metropolí. I mezinárodní podnikatelé, kteří o něj nemají zájem, zde chtějí mít dům,“ řekl Trevor Abrahamson z realitní kanceláře Glentree Estates.

Komplex neušel ani pozornosti světa celebrit. Jeden z apartmánů si ještě za "zaváděcí cenu" 600 miliónů korun koupila i popová zpěvačka Britney Spearsová. Té se ovšem tak docela nezdálo dílo interiérových designérů, a tak je šokovala svým neotřelým požadavkem - chtěla byt vymalovat narůžovo.

Rezidence One Hyde Park stojí, jak napovídá název, nedaleko Hyde Parku, blízko je to tak i do obchodního domu Harrods. Ve čtyřech budovách se nachází celkem 86 luxusních apartmánů, čtyři penthousy, squashové kurty, kryté zahrady, drahé butiky, golfový simulátor, vinný sklep a dokonce i lázně.

Apartmány mají neprůstřelné sklo a každý má vlastní únikovou cestu do nedalekého hotelu Mandarin Oriental. Obyvatelům One Hyde Parku jsou k dispozici služby tohoto hotelu, včetně dvou restaurací, komorníka a 24hodinové pokojové služby.

Stavba rezidenčního komplexu trvala pět let a stála 250 miliónů liber (v přepočtu zhruba sedm miliard korun). Za projektem stojí designové studio Candy and Candy bratrů Christiana a Nicka Candyových a architekt Richard Rogers.

"Musíme zapůsobit na co největší počet lidí. Máme kupce z Číny, Indie, Středního východu, východní Evropy, Ameriky a všichni tito lidé mají jiné chutě a styly. Takže, když jsme navrhovali apartmán, jako je tento, nesnažili jsme se o nic excentrického, co by mohlo někoho odradit. Mnoho použitých tónů je neutrálních," představil minulý týden Nick Candy apartmány asi třem stovkám vyvolených, již sem byli pozváni na otevírací party.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám