Hlavní obsah

Subaru ukáže v Ženevě malou Trezii a sportovní kupé

Novinky, Martin Žemlička

Hned dvě auta, která technicky vycházejí z modelů od Toyoty, ukáže japonské Subaru na březnovém ženevském autosalonu. Jedním je malá Trezia, druhým sportovní kupé s pohonem zadních kol.

Článek

Zatím bezejmenné kupé dostane pohon zadních kol a motor typu boxer, který je pro Subaru typický. Dvoulitrový, turbodmychadlem přeplňovaný motor by měl mít výkon přes 260 koní. Potvrzena je i šestistupňová manuální převodovka.

Vzhled by měl být podobný současným imprezám. Subaru zatím neuvolnilo žádné snímky připravovaného vozu, pouze oficiálně potvrdilo světovou premiéru na březnovém autosalonu. V Ženevě by se měl představit pouze koncept, ten už ale patrně hodně naznačí budoucí finální podobu. Technicky je sportovní kupé od Subaru spřízněné s Toyotou FT-86.

Trezia má délku pod čtyři metry

Subaru Trezia technicky vychází z modelu Toyota Verso S (v Japonsku se prodává pod označením Ractis). Trezia bude mít následující rozměry: délka 3990, šířka 1695 a výška 1585 mm.

O pohon se bude starat buď benzínová třináctistovka (95 k) nebo patnáctistovka (109 k). K dispozici bude i provedení s pohonem všech čtyř kol. Standardem je automatická převodovka typu CVT, která bude mít v případě silnějšího z dvojice nabízených motorů sedm rychlostních stupňů.

Přesné datum uvedení na český trh ani ceny zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám