Hlavní obsah

Ostrý štěrk proráží řidičům na Benešovsku pneumatiky

– Benešov
Novinky, Alena Kovářová

Proříznuté pneumatiky a odlétající štěrk, který rozbíjí okna aut. S takovým problémem se v těchto dnech potýkají obyvatelé Benešovska a řidiči, kteří touto lokalitou projíždějí. Zřejmě špatně zvolená frakce na posyp silnic, podle slov poškozených ostrá jako břitva, projede pneumatikou a zanechá v ní velké trhliny.

Článek

Některé z pneumatik ještě zvládne pneuservis opravit, jiné pneumatiky jsou ale na odpis.

„Při cestě mezi Konopištěm a Netvořicemi byla silnice posypaná nevhodným materiálem, který mi prorazil na dvou místech jednu gumu, druhou na jednom místě. Jedna se dá ještě zalepit, druhá už je bohužel na zlikvidování,“ řekl Novinkám jeden z řidičů, pan Dvořák.

Podle starosty blízké obce Neveklov Jana Slabého se takových případů objevilo hned několik. „Já jsem měl svoje služební vozidlo píchlé taky. Jednal jsem i s tím, kdo má na starost údržbu silnic, a tyto věci jsem jim vytkl,“ tvrdí starosta Neveklova Slabý.

Štěrk na posyp silnic dodává správci komunikací na Benešovsku firma ZKP Kladno. Zástupce firmy Novinkám položil telefon.

S poškozeným panem Dvořákem nechtěl zástupce hovořit ani o nevhodnosti posypového materiálu, ani o případné náhradě škody. Firma prý splnila normy dané státem. Zároveň mu ale také přiznal, že posypový materiál, který teď pokrývá benešovské silnice, je z kamene, který při štípání tvoří ostré hrany.

K problému se Novinkám odmítla vyjádřit také Středočeská údržba komunikací, která je objednavatelem posypového materiálu od firmy ZKP Kladno, s tím, aby se redakce obrátila na jejich tiskové oddělení. Při dalším telefonátu ale popřeli, že by ve firmě takové oddělení existovalo, a se samotným majitelem Středočeské údržby komunikací prý redakce mluvit nemůže.

Řidiči, kteří v poslední době přišli na Benešovsku o pneumatiky, by měli celou nehodu zdokumentovat a pro případnou náhradu škody se snažit kontaktovat správce dané komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám