Hlavní obsah

Toyota uvedla Prius ve verzi kombi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota představila na detroitském autosalonu Prius v, verzi kombi odvozenou od hybridního modelu Prius. Automobilka uvádí velikost zavazadlového prostoru 971 litrů. V USA se nový model začne prodávat koncem září, kdy dorazí do Evropy zatím není jasné.

Článek

Toyota Prius v technicky vychází z modelu Prius. Písmeno „v“ za názvem znamená versatility, tedy česky všestrannost. Hlavní devizou nového kombi je velký zavazadlový prostor. Ten podle americké normy dosahuje 971 litrů (jak velký by byl prostor dle evropské normy Toyota neudává). Automobil je celkově praktický, zadní sedadla jdou sklopit do podlahy nebo sklopit ve čtyřech různých uspořádáních. Zadní sedadlo je pochopitelně dělené (60:40). Při převozu dlouhých předmětů lze sklopit opěradlo předního spolujezdce.

Na přání Toyota poprvé nabízí panoramatické střešní okno z akrylátu s elektricky ovládanou sluneční clonou.

Motor je převzat z klasického priusu. Jde o benzínový motor v kombinaci s elektromotorem. Výsledný výkon je 100 koní, tj. 76 kW. Spotřeba paliva je 5,6 l / 100 km ve městě, 6,2 l / 100 km mimo město a 5,9 l / 100 km v kombinovaném režimu.

Nová Toyota Prius v se začne prodávat na americkém trhu koncem září 2011. Kdy se dostane na evropský trh není v tuto chvíli jasné.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Prius

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám