Hlavní obsah

Asus cílí na Kinect od Microsoftu, představil vlastní pohybový senzor

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Asus představila na největším veletrhu Consumer Electronics Show (CES) nový pohybový senzor pro osobní počítače, který bude konkurovat populárnímu Kinectu od Microsoftu. Konkurence od amerického softwarového giganta je určena pro televizní konzoli Xbox 360, zatímco novinka od Asusu je určena pro daleko rozšířenější platformu - počítačové sestavy - v tom je jeho hlavní síla.

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

Článek

Novinka od Asusu se jmenuje Xtion Pro. Stejně jako konkurence od Microsoftu dokáže zařízení díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a přenést jej do hry.

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře. Z výčtu funkcí je tedy patrné, že novinka je až nápadně podobá Kinectu od Microsoftu. To je způsobeno tím, že se obě zařízení montují ve stejné továrně.

Prozatím není jasné, kdy se Asus Xtion Pro objeví na našem trhu, ani jaká bude jeho přesná cena. Kinect od Microsoftu se v Česku prodává za 3500 korun. Zakoupit je možné také senzor s konzolí Xbox 360 a souborem her Kinect Adventures, který vyjde na 7990 Kč.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám