Hlavní obsah

Jitka Asterová se při posledním vysílání rozplakala

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Královna českého éteru, herečka a moderátorka Jitka Asterová (51), která po nesouhlasu s novou koncepcí pořadu Sexy život odchází z rozhlasové stanice Frekvence 1, se při svém posledním vysílání rozplakala. „Posluchačům jsem v návalu emocí naznačila, co mě v tu chvíli trápilo,“ potvrdila Novinkám Asterová.

Článek

Poslední týden loňského roku se Jitka Asterová dozvěděla, že vedení Frekvence 1 neustoupí ze svého požadavku, aby ji v pořadu doplnily další moderátorky, a své nejzkušenější hvězdy se po deseti letech spolupráce zbaví. Způsob, jakým k tomu došlo, s ní tak zamával, že se svěřila svým posluchačům.

„Do éteru jsem řekla něco, co se vedení stanice nelíbilo. Těsně před vysíláním přišli s tím, že nesmím říkat nic špatného. To mě jako profesionálku strašně ranilo a vytočilo. Takže dosáhli opaku. Řekla jsem posluchačům: Milí rozkošníci, budu tu s vámi ještě měsíc. Brečím, ale nesmím vám nic říct. Řeknu jen to, že mi je z některých lidí tady v rádiu na blití," řekla Novinkám moderátorka.

Bude se jí stýskat

Uznává sice, že šlo o náhlý emotivní výlev, ale rozhodně ne přímo úměrný jejímu citovému rozpoložení. Její myšlenky prý byly tehdy mnohem ostřejší. Po vysílání ale za ní přišlo vedení stanice a odebralo jí sluchátka.

Přes domluvu, že bude vysílat do konce ledna, se nakonec rozešli okamžitě a stanice nyní vysílá opakování Sexy života, které později nahradí nový formát s Lindou Finkovou, Sandrou Pogodovou a Vlaďkou Pirichovou.

„Přes konec v rádiu to bylo krásných deset let práce. Po posluchačích se mi bude velmi stýskat,“ dodává Jitka Asterová, která se dál bude věnovat moderování pořadu Prominenti televize Barrandov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám