Hlavní obsah

Z Centra pro zvířata v nouzi někdo vypustil psy, jedna fenka nepřežila

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

V noci na středu se neznámý pachatel vloupal do areálu ústeckého Centra pro zvířata v nouzi a z kotců poté vypustil skoro všechny psy. Ti pak pobíhali v mraze v noci po čtvrti Severní Terasa, fenku křížence pudla srazilo a usmrtilo auto.

Foto: Martina Žáčková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Buď nad svým chováním ten člověk neuvažoval a považoval ho za velmi dobrý vtip, anebo tento skutek udělal naschvál, což považují pracovníci centra za ještě více trestuhodné,“ uvedla vedoucí centra Jaroslava Ježková.

Někteří psi se vrátili velmi podchlazení a pracovníci centra se je snažili celý den postupně zahřívat vyhřívacími dečkami a podáváním teplého pití a jídla.

V centru se chovají v 10 chovných kotcích a sedmi karanténních, kde jsou odděleni psi, kteří jsou nemocní či krátce po odchytu a je tudíž podezření, že by nějakou chorobou mohli trpět.

"Ten, kdo je vypustil, ohrozil nejen zdraví naprosto zdravých psů, protože volně pobíhali psi z karantény a chovných kotců dohromady, ale tak je ohrozil na životě tím, že někteří z nich jsou i nesnášenliví k ostatním a mohli některého dalšího chovance těžce zranit či dokonce usmrtit,“ uvedla Ježková.

Fenka, která noční výlet nepřežila, přišla do centra velmi zdevastovaná a zanedbaná, podobně jako většina ostatních chovanců. Pracovníci centra její stav postupně zlepšili natolik, že už byla připravena k předání do adopce. “Je to velmi smutný příběh lidské nenávisti, protože toto zvíře už někdo jednou opustil, a když mělo šanci na lepší život, tak ji bohužel opět člověk usmrtil,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám