Hlavní obsah

John: Langer ovlivňuje a řídí policii

Právo, Novinky, jas, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra Radek John (VV) vidí za námitkami ODS vůči protikorupční strategii snahu udržet si vliv v resortu vnitra. John ve středu ráno v České televizi uvedl, že bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS) řídí a ovlivňuje policii. Langer opáčil, že je to nesmysl.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ministr vnitra Radek John (VV)

Článek

Bývalý ministr vnitra a exmístopředseda ODS Langer v SMS Právu k výrokům Radka Johna uvedl: „To jsou slova buď duševně narušeného člověka anebo cynického lháře. V prvním případě si zaslouží soucit a léčení. V druhém případě pár facek a vězení.“

Podle Johna mají občanští demokraté vliv na ministerstvo vnitra právě přes Langera. Dle Johna měl exministr Langer informace ohledně možné korupční kauzy na ministerstvu životního prostředí. Na podivné praktiky před časem upozornil bývalý ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek.

"Ivan Langer ovlivňuje a řídí policii," konstatoval v této souvislosti John. Odmítl zároveň výtky občanských demokratů, kteří se obávají vlivu bezpečnostní agentury ABL na resort vnitra.

"Mně je ABL úplně šumák," konstatoval ministr, s tím, že společnosti, kterou svého času vedl nynější ministr dopravy Vít Bárta (VV) , má z podstaty zájem o byznys, nikoliv o vliv na policii.

Bárta tvrdí, že jim utajený svědek z magazínu Euro sdělil, že do jejich redakce přinesl informace z policejního spisu přímo Langer. Právě Euro jako první informovalo o tom, že Michálek se radil koncem léta s Johnem, jak v korupční kauze postupovat. Bárta to uvedl v rozhovoru pro časopis Respekt.

Vláda by se ve středu měla zabývat protikorupční strategií, kterou předložil právě Johnův resort.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám