Hlavní obsah

Po rodičích zmizelé Aničky požadoval půl miliónu za její náušnice

Ústí nad Labem

Policie zadržela v Ústí nad Labem muže podezřelého z vydírání rodičů zmizelé Anny Janatkové. Muž je u výslechu. Po rodičích požadoval půl miliónu korun, se zmizením Aničky přitom nemá nic společného.

Článek

"Ve čtvrtek 30. prosince 2010 byl v Ústí nad Labem obviněn z trestného činu útisku 42letý muž z jižní Moravy, který několik měsíců žije v Ústí nad Labem. Muž zaslal zprávu na zveřejněné telefonní číslo, kam mohou lidé posílat informace vedoucí k nalezení pohřešované Aničky Janatkové," sdělila Novinkám policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

V SMS zprávě muž po rodičích požadoval půl miliónu korun za to, že jim předá náušnice Aničky.

"Informaci získali ústečtí kriminalisté od pražských kolegů. Jde o dalšího člověka, který se snažil těžit z neštěstí rodičů pohřešované dívky. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. Nebylo prokázáno, že by měl se zmizením Aničky Janatkové cokoli společného," dodal Hrubešová.

Už třetí vyděrač

Jde už o třetího muže, který se měl rodiče Aničky pokoušet vydírat. Soudkyně na konci listopadu uvalila vazbu na 24letého muže z Plzeňska, ten je obviněný z útisku a podvodu a skončil za mřížemi z obavy, že by mohl uprchnout, skrývat se, nebo jinak mařit vyšetřování.

Mladík otci zmizelé Anny posílal krátké textové zprávy, celkem jich odeslal 94. Požadoval v nich 250 tisíc korun. Tvrdil, že dívenka je v pořádku a po obdržení peněz bude do dvou dnů doma. Police se však nesměla nic dozvědět. [celá zpráva]

Prvního muže zadrželi policisté v polovině listopadu. Šlo o jednatřicetiletého muže z Ostravy, který rodině zasílal SMS zprávy s texty, v nichž požadoval peníze za informace vedoucí k nalezení dívky. Pokud by požadavky nesplnili, hrozil, že na dívce spáchá násilí. [celá zpráva]

Rodiče za informace vedoucí k nalezení dívky nabídli odměnu 3,5 miliónu korun a také zveřejnili číslo mobilního telefonu, na který se mohou lidé obrátit.

Desetiletá Anna Janatková se ztratila 13. října v ulici Pod Písečnou v pražské Troji, když se vracela ze školy domů. Policisté po ní několik dní pátrali v zahrádkářské kolonii, kde se našel její batoh. O průběhu pátrání přestala policie poskytovat informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám