Hlavní obsah

Zemřel správce sjezdovky, který se na skútru srazil s lyžařem

Právo, Rudolf Voleman
Sokolov

Na následky těžkého zranění hlavy zemřel v plzeňské fakultní nemocnici v úterý ráno 63letý správce lyžařského areálu Lišák ve Stříbrné na Sokolovsku v Krušných horách. V neděli v poledne se střetl při jízdě na skútru s 32letým lyžařem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Muž zemřel na následky zranění,“ uvedla v úterý dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Renata Jenšíková. Vlekař podle policie utrpěl těžká poranění poté, co se střetli s lyžařem hlavami. Zatímco lyžař ji měl chráněnou přilbou, řidič skútru nikoliv.

Po poskytnutí první pomoci byl zraněný řidič skútru přímo ze sjezdovky vrtulníkem transportován na specializované pracoviště neurochirurgického oddělení plzeňské fakultní nemocnice. Hned po hospitalizaci se podrobil operaci.

Policie případ stále vyšetřuje, ale podle předběžných výsledků je viníkem tragické nehody její oběť.

„Vyjel neočekávaně z prostoru za dřevěnou strojovnou vleku na konci sjezdovky, kam zrovna shodou náhod přijížděl ze svahu nastoupit opět na vlek jeden z lyžařů. Předběžné výsledky šetření nasvědčují tomu, že nehodu pravděpodobně zavinil řidič na skútru,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Dohnalová.

Druhý účastník nehody, 32letý lyžař při nehodě utrpěl otřes mozku a zlomeninu levé nohy. To jsou paradoxně mnohem méně závažná zranění, než utrpěl při nehodě řidič skútru. Přitom lyžař ve vysoké rychlosti narazil na rozjetý skútr o hmotnosti kolem 350 kg.

Lyžař byl v pondělí propuštěn z chirurgického oddělení sokolovské nemocnice, kde byl na pozorování otřesu mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám