Hlavní obsah

Češka během vánočních trhů v Linci unesla vlastního syna

– Linec • Aktualizováno

Šestadvacetiletá Češka podle všeho unesla během návštěvy předvánočního trhu v Linci svého pětiletého syna, který žije se svým 36letým rakouským otcem poblíž tohoto města na Dunaji.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámila to ve čtvrtek rakouská policie. Žena při společné návštěvě trhů dohodnuté se svou matkou, českým přítelem a rakouským otcem dítěte prostě se synem zmizela.

Mladá matka se spolu se svým nynějším přítelem a svou matkou v úterý s otcem dítěte dohodla, že se se synem před Vánocemi uvidí. Na středu si proto domluvili společnou návštěvu vánočních trhů v Linci.

Během pobytu na trzích matka řekla, že zajde s dítětem koupit hračku. Ve skutečnosti se synem nastoupila do auta svého přítele a odjela neznámo kam. Otec po nějaké době zavolal rakouskou policii a podal na matku dítěte trestní oznámení.

Na svých internetových stránkách policie uvedla, že dosavadní pátrání v Horních Rakousích a v jižních Čechách bylo bezvýsledné.

Policisté rovněž sdělili, že matka i přítel šestadvacetileté Češky byli jejím činem "zjevně překvapeni". Oba později odjeli z Rakouska vlakem.

Rakouský soud svěřil v roce 2008 dítě do péče otce. Matka se s rozhodnutím nesmířila a podle APA usiluje o nové projednání opatrovnictví u českého soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám