Hlavní obsah

VW modernizoval kabriolet Eos

Novinky, Martin Žemlička

Kabriolet Eos má nově omlazený design a několik nových prvků výbavy. Modernizovaná verze vozu s pevnou skládací střechou se začne prodávat od ledna 2011. Ceny v Česku začínají na částce 742 900 korun.

Článek

Designových změn je na novém Eosu velmi málo (jde zejména o přední masku), zajímavější jsou nové prvky výbavy. Eos modelového roku 2011 nově nabídne multifunkční palubní počítač s barevným displejem, asistenční systém dálkových světlometů Light Assist a druhou generaci automatického parkovacího systému Park Assist. Jde o prvky, které využívá například nedávno přestavený nový Passat. [celá zpráva]

Další novinkou je bezklíčový systém Keyless Access, který nově umožňuje otvírat a zavírat střechu prostřednictvím dálkového ovládání. Systém Light Assist zase automaticky přepíná mezi tlumenými a dálkovými světlomety v závislosti na dopravní situaci. Zajímavostí je takzvaná „studená kůže“. Tento prvek příplatkové výbavy zaručuje posádce příjemnější sezení v kožených sedadlech během horkých dnů. Její povrch údajně odráží sluneční paprsky, a díky tomu se ohřívá méně než běžná kůže.

Nový Eos bude na evropské trhy uváděn od poloviny ledna 2011. Zákazníci dostanou na výběr mezi čtyřmi motory s výkony od 90 kW/122 k do 155 kW/210 k. Ceny modelu Eos začínají na českém trhu na částce 742 900 korun (1.4 TSI - 122 k).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám