Hlavní obsah

Kmotr měl policejní materiály obratem na stole, přitvrdil John kritiku Martinů

Novinky, jas

Ministr vnitra Radek John v neděli poodkryl důvody, které jej vedly k rozhodnutí vyzvat k odchodu policejního prezidenta Oldřicha Martinů. Za klíčové považuje úniky informací z kriminálních kauz. John to uvedl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ministr vnitra Radek John na víkendové ideové konferenci strany

Článek

John mimo jiné uvedl, že prakticky bezprostředně poté, co policisté dostali materiály pro vyšetřování kauzy "jednoho pražského kmotra", měl dotyčný tyto materiály na svém stole. O koho se jednalo, nechtěl John konkretizovat s tím, že s podrobnostmi seznámil premiéra.

Ministr dodal, že další z kritizovaných úniků informací má dokonce mezinárodní souvislosti. Ani v tomto případě nechtěl s ohledem na vyšetřování kauzu konkretizovat. Policejní prezident, který měl tyto úniky informací prošetřit, prý doposud nepředložil ministrovi žádný výstup.

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer označil Johnovu snahu o odchod Martinů za snahu odpoutat  pozornost od jiných problémů, se kterými se ministerstvo vnitra potýká. "Policie není hračka," uvedl Langer.

Ministrovy informace o únicích informací označil Langer za "historky z pražské kavárny".

John před časem uvedl, že existuje celkem 19 důvodů, které jej vedou k názoru, že by měl policejní prezident  odstoupit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám