Hlavní obsah

Kočí vyzvala Johna k tvrdšímu boji proti korupci, vzápětí vypadl proud

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

O pobavení delegátů a novinářů se v sobotu odpoledne na ideové konferenci Věcí Veřejných (VV) postaralo selhání techniky. Zatímco za řečnickým pultíkem mluvila šéfka poslaneckého klubu Kristýna Kočí a apelovala na ministra vnitra a předsedu VV Radka Johna, aby zintenzívnil boj proti korupci, vypadla elektřina a sál plný delegátů se ponořil do tmy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně VV Kristýna Kočí

Článek

V sále zněl smích všech přítomných. Jediné světlo poskytovaly mobily, notebooky a přisvětlovací zářivky na televizních kamerách.

Do tmy se ponořil i celý hotel Diplomat v pražských Dejvicích, kde se ideová konference koná. Podle všeho jde o širší výpadek proudu, který postihl okolní ulice.

"Jakmile se začne hovořit o korupci a protikorupčních opatřeních, tak se proti nám všichni spiknou," řekla Právu se smíchem místopředsedkyně VV a Sněmovny Kateřina Klasnová. "Ale vzhledem k tomu, že nesvítí i jiné domy okolo, tak bych v tom jako doktorka teologie zásah vyšší moci neviděla," dodala.

Elektrická síť selhala krátce před čtvrtou hodinou a výpadek proudu trval asi 20 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Véčka probíraly Johna a neúspěšné volby

Věci veřejné (VV) na víkendové ideové konferenci diskutují o dalším směřování své strany. V sobotu se debatovalo o neúspěšných krajských a senátních volbách,...

Výběr článků

Načítám