Hlavní obsah

Sex je v manželství velmi důležitý, zvláště pro neurotické partnery

Máte doma neurotického či hysterického partnera? Jestli chcete mít i s ním pohodové manželství, pak vám zbývá jediné, a to poskytovat partnerovi pravidelně hodně sexu. Podle psychologů z Tennessee je to nejlepší řešení, které navíc prý skutečně funguje.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální uspokojení zklidňuje i jinak hysterické partnery či partnerky.

Článek

Za neurotické lidi jsou podle psychologů považováni všichni, kdo mají tendence intenzivně a často používat negativní emoce. Jsou tedy stále naštvaní, podráždění, hysteričtí, mají časté změny nálad, a často se něčeho obávají či se něčím trápí.

U každé osobnosti je míra neuroticismu různě vysoká, ale lidé s vysokou mírou neuroticismu často uvádějí málo uspokojení z lásky a vztahu. Jsou to také lidé, kteří se častěji rozvádějí.

„Vysoká míra neuroticismu souvisí výrazně se špatnými manželskými výsledky, které jsou vyšší než u jakéhokoli jiného typu osobnosti,“ tvrdí autoři studie Michelle Russellová a James McNulty z University of Tennessee.

Jak přežít vztah s hysterickým partneremVideo: Novinky

Sex zvedne náladu i pocit štěstí 

Při hledání řešení, jak těmto lidem ve vztazích pomoci, došli vědci k jednoznačnému závěru. Neurotičtí i hysteričtí partneři potřebuji pro svůj klid a pohodu dostatek sexu. Pokud jim bude partner schopen zajistit pravidelně hodně sexu a uspokojení, pak se tito lidé zklidní a i oni naleznou svou rovnováhu.

„Častá pohlavní aktivita páru stačila na to, aby zcela odstranila nedostatek štěstí, který neurotické osobnosti ve vztahu obecně zažívají,“ potvrzují autoři studie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám