Hlavní obsah

V lesním požáru u Haify zemřelo na 40 lidí

Haifa

Až 40 lidí zahynulo ve čtvrtek na severu Izraele při požáru v křovinatých porostech v pohoří Karmel. Oheň propukl na několika různých místech nedaleko přístavu Haifa. Počet obětí odhadla izraelská záchranná služba.

Článek

Podle serveru Haaretz si oběti na životech vyžádalo převrácení autobusu, který převážel zhruba 50 vězeňských dozorců v oblasti pohoří Karmel. Mezi oběťmi jsou jak pasažéři autobusu, tak i hasiči.

Vězeňská služba byla kvůli požáru nucena evakuovat zhruba 500 vězňů z nápravného zařízení Damon a umístit je v okolních věznicích. Právě při provádění přesunu trestanců se autobus s dozorci převrátil a vznítil se.

Stovky lidí z okolí musely být evakuovány, na místě muselo zasahovat velké množství záchranářů. Doprava v oblasti byla zcela uzavřena.

Úřady se snaží zjistit příčinu požáru, který vypukl ve velmi suchém porostu. Nevylučují, že oheň mohl být založen záměrně. Letošní letní období se v Izraeli obešlo prakticky bez deště.

„Tak rozsáhlý požár se rozšířil vlivem silných větrů,“ řekl zástupce policie izraelskému rozhlasu. „Vítr vane směrem k moři, takže blízké vesnice nejsou bezprostředně ohroženy,“ dodal.

Záchranáři po poledni přesto evakuovali obyvatele vesnic Isfíja a Bejt Oron stejně jako sousední hotel Carmel Forest a nedalekou farmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám