Hlavní obsah

Subaru představilo malý model Trezia, původem od Toyoty

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru Trezia se začne prodávat na domácím japonském trhu, do Evropy přijde pravděpodobně příští rok. Konkrétní termín zatím nebyl oznámen. Trezia technicky vychází z Toyoty Verso S.

Článek

Subaru Trezia technicky vychází z modelu Toyota Verso S (v Japonsku se prodává pod označením Ractis). Trezia bude mít následující rozměry: délka 3990, šířka 1695 a výška 1585 mm. Interiér by měl být variabilní, velikost zavazadlového prostoru zatím nebyla zveřejněna.

O pohon se bude starat buď benzínová třináctistovka (95 k) nebo patnáctistovka (109 k). K dispozici bude i provedení s pohonem všech čtyř kol. Standardem je automatická převodovka typu CVT, která bude mít v případě silnějšího z dvojice nabízených motorů sedm rychlostních stupňů.

Model se bude prodávat také v Evropě, přesné uvedení na trh zatím Subaru neuvedlo. V domácím Japonsku by japonská automobilka chtěla ročně prodat 12 tisíc modelů Trezia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám