Hlavní obsah

Mladík si za 300 tisíc pronajal na deset minut obří obrazovku na hraní her

Novinky, Miloslav Fišer

Mladík z Číny přišel na unikátní způsob, jak si užít oblíbené videohry naplno. Místo nejvýkonnějších procesorů a grafických karet si zahrál své oblíbené tituly na obrazovce, která je větší než fotbalové hřiště. Pouhých deset minut hraní ho ale stálo daleko víc, než extrémně výkonná počítačová sestava.

Článek

Obří obrazovka s LED podsvícením je umístěna v nákupním centru v Pekingu u stropu. Je 250 metrů dlouhá a 30 metrů široká. Dohromady se tedy rozkládá na 7500 metrech čtverečních.

Tato LED obrazovka je největším displejem v Asii a v celosvětovém žebříčku jí patří druhé místo. Většinou slouží jako obří reklamní billboard. Na začátku tohoto týdne si ji však pronajal jistý čínský mladík k hraní oblíbených on-line her.

Jednoduše si se svým notebookem sednul na lavičku uprostřed obchodního centra a pomocí bezdrátového připojení začal hrát. Obrazovka je však tak velká, že na celou plochu nemohl ani vidět, proto aktivně hrál jen na části.

Žádná levná zábava to nebyla. Deset minut hraní ho vyšlo na 15 tisíc dolarů, tedy zhruba 280 tisíc korun.

Za tuto sumu by si mladík mohl pořídit nové auto, přes 200 notebooků, nebo jednu z nejvýkonnějších počítačových sestav na světě. „Za ten herní zážitek mi to stálo,“ prohlásil po svých deseti minutách slávy mladík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám