Hlavní obsah

Na nejrychlejší horské dráze ochutnáte jízdu ve Formuli 1

Novinky, Lucie Poštolková

Rychlou jízdu zajišťuje hydraulický systém, který se používá u stíhaček na palubách letadlových lodí, vozítko tedy jede čtyřikrát rychleji než Bugatti Veyron při plném zrychlení. Překvapení budou zřejmě i samotní závodníci formulí.

Článek

Stačí zapnout bezpečnostní pásy na horské dráze Formula Rossa a jako mávnutím kouzelného proutku si vyzkoušíte podobný zážitek jako při jízdě ve Formuli 1. Menší vozítka, nápadně podobající se formulím, jezdí po 2,07 kilometru dlouhé dráze.

Inženýři Formuly Rossy se inspirovali u nejznámějších světových závodních drah - od cílové čáry až po adrenalinovou vykopávací zatáčku Grand Prix.

Zrychlení jako u námořní stíhačky

Rychlou jízdu zajišťuje hydraulický systém, který se používá u stíhaček na palubách letadlových lodí, vozítko tedy jede čtyřikrát rychleji než Bugatti Veyron při plném zrychlení.

Technické parametry

Zrychlení: 0-240km / h ve 4.9 sekund, 0-100km / h za 2 sekundy

Maximální zrychlení G-Force: 1.7 Gs

Nejnižší nadmořská výška: 1,5 m

Nejostřejší zatáčka: 70 °

Délka dráhy: 2.07 km

Překvapení budou zřejmě i samotní závodníci formulí. Což je trochu děsivé, když vezmete v úvahu, že závodníci jsou na podobné jízdy připraveni. Na Jalopniku.com připomínají, že závodníci během kariéry posilňují krční svalstvo, které v zákeřných zatáčkách dostává zabrat. Po celou dobu musí mít lidé na dráze ochranné brýle, stejně jako je mívají jezdci formulí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám