Hlavní obsah

Na Václavském náměstí lidé protestovali proti koalici v Praze

Právo, Novinky, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražském Václavském náměstí se ve středu odpoledne sešlo asi tisíc lidí. Protestovali proti velké koalici, kterou ODS a ČSSD vytvořily v noci na úterý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Demonstrace proti koalici ODS a ČSSD na Václavském náměstí

Článek

Lidé cinkají klíči, pískají a volají "pojďte s námi." Demonstrace je nahlášena, lidé se svolávali přes internet. Tam jich protest podpořilo několik tisíc, v pošmourném počasí jich ale do ulic vyrazilo mnohem méně.

Organizátoři další demonstraci svolali na Mariánské náměstí na den, kdy bude jednat ustavující zastupitelstvo. To by mělo podle některých informací být 30.11 nebo 1. 12. Náměstí, kde sídlí pražský magistrát, překřtili pořadatelé na mafiánské.

„Při parlamentních volbách se podařilo část poslanců vyměnit a poslat tam ty slušnější, zkusili jsme to i ve volbách v Praze, ale včera se nám udělalo nevolno. Upeklo se to, o čem se spekulovalo,“ uvedl jeden z vystupujících ze sdružení Vyměňte politiky.cz. Toto sdružení protest organizuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Demonstrace proti koalici ODS a ČSSD na Václavském náměstí

Jaroslav Kuchař z tohoto sdružení na demonstraci uvedl: „Ačkoli volby vyhrál někdo jiný, stranické sekretariáty se dohodly jinak.“

Lidé na náměstí mluvili o tom, že voliči dostali „facku“ od ODS a ČSSD a skandovali Hanba! Hanba!

Foto: MMS/Radek Plavecký, Právo

Demonstranti na Václavském náměstí

Demonstranti reagují na vznik koalice ODS a ČSSD, dvou stran, které pražský magistrát vedly v minulých volebních obdobích.  Vítězem voleb v Praze se stala TOP 09, která odchází do opozice.

Foto: Milan Malíček, Právo

Demonstrace proti koalici ODS a ČSSD na Václavském náměstí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám