Hlavní obsah

Policie pátrala po Aničce v terénu, v okolí Klecan procházela dům od domu

Právo, rav
Praha
Aktualizováno

Policisté rozšířili okruh pátrání po zmizelé devítileté Anně Janatkové o oblast severně od Prahy kolem Vltavy. Od rána prohledávali Drahaňské údolí, procházeli chatové oblasti a ptali se všech obyvatel.

Článek

Například v obci Brnky zvonili ve všech domech a ptali se obyvatel na případ. Čísla domů, v nichž nebyl nikdo přítomen, si zapisovali, obyvatele budou kontaktovat později. Obec obcházela skupina asi 50 policistů z okresu Praha-venkov.

Policisté pátrali v komplikovaném terénu plném nerovností a skal. Hromady hlíny, které vypadaly podezřele, například nebyly přikryty listím, podle mluvčí středočeské policie Štěpánky Zatloukalové do určitě hloubky rozkopávali. „Vždy podle toho, jak se jim to zdálo důležité a co na místě viděli," popsala Zatloukalová.

“Policisté a hasiči na místě odkrývají studny, jeskyně, nánosy hlíny,“ popsal odpoledne kriminalista Marian Rypka. Do několika studní se hasiči spouštěli, nic ale nenašli.

Před pátou hodinou policisté pátrání ukončili. "Místo, které jsme si pro dnešek určili, jsme celé prohledali a s pátráním pro dnešek skončili," řekla Zatloukalová. Zítra budou policisté pokračovat ve stejné oblasti, ale v jiných místech.

Podle mluvčí policisté nikoho nenašli a nemají ani žádné poznatky ani stopy.

Foto: Petr Horník, Právo

Hasiči během pátrání po zmizelé Aničce prozkoumali i několik studní.

Rodiče opět nabídli odměnu

Manželé Janatkovi v úterý znovu požádali o pomoc veřejnost a za nalezení Aničky či konkrétní informace o jejím pobytu nabídli opět finanční odměnu 3,5 miliónu korun. [celá zpráva]

Poprvé obdobnou výzvu učinil otec dívky již tři dny po jejím zmizení (13. října), ovšem bez odezvy.

„Jsou reakce na tu výzvu, ale nemohu být konkrétnější, jaké. Byly jich už řádově desítky,“ uvedla ve středu dopoledne mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté a hasiči pátrají v Drahanském údolí po zmizelé Aničce.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté a hasiči pátrají u Vltavy po zmizelé Aničce.

Policie už podle rodiny pohřešované dívky prověřila přes 1200 podnětů, zatím bez úspěchu. Velká část poznatků přitom vzešla od senzibilů a psychotroniků, proto také rodina při zveřejnění úterní výzvy požádala tyto osoby, ať svá podání uvedou na linku 158, nikoli na mobilní číslo rodiny (733 678 531), které v textu výzvy Janatkovi uvedli.

Také rodinný přítel Janatkových, který hovoří s médii, Právu potvrdil desítky telefonátů reagujících na úterní výzvu. Nicméně bližší informace než ty, o kterých informovala Zoulová, prý zatím nemá. „Teď se to všechno vyhodnocuje a nějakou chvíli to potrvá,“ podotkl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám