Hlavní obsah

Muž obviněný kvůli zmizení Aničky bude stíhán dál, žalobce zamítl stížnost

Právo, Radim Vaculík
Praha
Aktualizováno

Policisté mohou nadále stíhat jednačtyřicetiletého muže, který je obviněn v souvislosti se zmizením devítileté Anny Janatkové. Státní zástupce v pátek odmítl stížnost proti obvinění. Zastupitelství o tom informovalo v pondělí.

Článek

"Stížnost byla zamítnuta jako nedůvodná," uvedla mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Muž je obviněn ze zbavení osobní svobody, soudce na něj neuvalil vazbu a vyšetřován je na svobodě. Nepřiznal se k ničemu, jen řekl, že měl v ruce dívčin batoh. Na něm se také nalezla jeho DNA. [celá zpráva]

Rodina chystá další výzvu

Rodina zmizelé devítileté Aničky Janatkové chystá další výzvu o pomoc veřejnosti nejspíše na úterý. Její součástí má být znovu i finanční nabídka. Právu to v pondělí řekl rodinný přítel, který za Janatkovy hovoří s médii.

„Pořád jednáme, výzva se připravuje a ladí. O žádném odkladu nevím, jen to organizačně vyžaduje určitý čas. Myslím si, že dneska se to ještě nezvládne, teoreticky asi až zítra,“ uvedl v pondělí rodinný přítel.

Na dotaz Práva, zda součástí výzvy bude opět i nabídka finanční peněžité odměny, odpověděl, že se to asi dá předpokládat. „Bez toho by to bylo k ničemu, takže to patrně bude,“ podotkl bez přesného určení částky.

Poprvé otec Aničky nabídl krátce po jejím zmizení (13. října) v televizi 3,5 miliónu korun údajnému únosci dívky. Na jeho výzvu ale nikdo nezareagoval.

V některých médiích se v pondělí objevily spekulace, že policie zjistila v případu nové závažné skutečnosti, Janatkovi však podle rodinného přítele o ničem takovém neví.

„Že by si to nechali pro sebe a nesdělili to rodině, to bych se moc divil. Pořád platí všechno stejně, tedy bohužel vůbec nic, žádné nové informace,“ dodal rodinný přítel.

Pražská policie se v pondělí dopoledne k chystanému kroku rodiny odmítla vyjádřit, podle její mluvčí Andrey Zoulové by nicméně rodiče zmizelé dívky výzvu zveřejnili až po souhlasu kriminalistů. K tomu prý zatím nedošlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám