Hlavní obsah

Šťastný slyší v pražské ODS hlasy volající po ukončení jednání s TOP 09

Praha

Šéf pražské ODS Boris Šťastný tvrdí, že z oblastních buněk strany zaznívají názory, aby občanští demokraté ukončili koaliční jednání s TOP 09.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Štastný

Článek

Představitelé TOP 09 v úterý vyzvali premiéra a předsedu ODS Petra Nečase, aby se do vyjednávání osobně zapojil a zároveň uvedli, že pražská ODS jde na ruku "dosavadnímu kartelu moci" podnikatelů napojených na občanské a sociální demokraty. [celá zpráva]

"Z členské základny dostávám řadu SMS a emailů. Krok TOP 09 je zaskočil," řekl Šťastný. Podle něj se mezi těmito reakcemi objevuje i názor, že ODS by měla jednání s TOP 09 ukončit. Šťastný uvedl, že má na věc svůj osobní názor, nebude jej ale zveřejňovat.

"Musíme se o tom poradit a vyslechnout zástupce všech 15 oblastí," poznamenal. Hospodářským novinám ale řekl, že TOP 09 udělala v úterý velký krok k tomu, aby na pražské radnici skončila v opozici.

Vyjednavači se budou dále setkávat

Šťastný se domnívá, že pražská ODS podnikla v minulých dnech velké množství vstřícných kroků, které měly umožnit další jednání s TOP 09. Regionální rada a klub zastupitelů v pondělí rozhodly, že ODS bude v následujících dnech jednat výhradně s TOP 09. "Lídr Bohuslav Svoboda také přišel se seznamem nových lidí do vedení města," připomněl Šťastný.

Vyjednávací tým občanských demokratů podle něho nemůže dál pokračovat bez toho, aby se poradil s vedením pražské ODS a klubem zastupitelů. Zdůraznil ale, že programoví vyjednavači Tomáš Hudeček (TOP 09) a Rudolf Blažek (ODS) se budou nadále setkávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám