Hlavní obsah

V Londýně stávkují hasiči, odmítají nový systém služeb

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britskou metropoli Londýn v pondělí zasáhla další stávka. Po zaměstnancích aerolinek a správy letišť nebo metra se rozhodli protestovat londýnští hasiči. Informovala o tom Česká televize s tím, že hasičům se nelíbí nový systém služeb.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Londýnský sbor chce po hasičích, aby přistoupili na nový systém služeb. Chodili by na dvě denní služby, dvě noční a potom by měli čtyři dny volna. Těm hasičům, kteří smlouvu odmítnou podepsat, hrozí rovnou propuštění. Právě kvůli tomu se rozhodli hasiči pro pondělní osmihodinovou stávku, která začala v 10 hodin.

V neděli jednaly obě strany několik hodin, společnou řeč ale nenašly. Londýn tak v pátek a v sobotu bude nejspíš ohrožen požáry. Pokud totiž strany nenaleznou společné řešení, bude se stávkovat. V pátek navíc v Británii probíhá tradiční vzpomínka na nezdařený puč anglických katolíků. Akci Britové přezdívají Guy Fawkes Night a provázejí ji ohňostroje.

Londýnská radnice se sice už na možnou situaci připravila. Podepsala totiž smlouvu s bezpečnostní agenturou, která by případné stávkující hasiče měla v pondělí, ale i v pátek a v sobotu, zastoupit. Přesto bude kapacita zaskakujících hasičů omezená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám