Hlavní obsah

Zbitý starosta: Jsem rád, že jeden z nich přišel o zub

Klokočná u Prahy

Odstupující starosta obce Klokočná u Prahy Otakar Šebek trvá na tom, že se stal v pondělí večer obětí napadení ze strany dvou bývalých zastupitelů. Ke rvačce došlo v budově tamního obecního úřadu. Místostarosta František Bártek ale nabízí jinou verzi události, podle které byl agresorem právě starosta Šebek.

Starosta Klokočné při sebeobraně vyrazil zub místnímu zastupiteliVideo: Novinky

 
Článek

"Údajně ten jeden z nich přišel o zub, což jsem docela rád," řekl Novinkám Šebek a ukázal šrám na ruce po fyzické potyčce.

"Jenom jsem se jich zeptal, co tam dělají," vysvětluje Šebek, co odstartovalo incident na úřadě, kam se šel kolem půl jedenácté večer podívat, aby zjistil, proč se tam svítí. Způsob napadení označil za "policejní klasiku". "Hlavou o zeď a kopance do ledvin," popsal Šebek.

"To musel být nářez velký, protože má frakturu jedenáctého žebra, utržený klíček na rameni, nějakou díru do hlavy," popsala starostův stav po převozu do nemocnice jeho manželka.

Místostarosta Bártek však jako původce agrese označil Šebka, který podle něj slovně napadl bývalého zastupitele Kuklu, který v posledních volbách neuspěl. "Co tady děláš, vypadni! Ty už nejseš zastupitel," měl podle Bártka Šebek křičet na Kuklu.

Místostarosta Klokočné se vyjadřuje k potyčce se starostou ŠebkemVideo: Novinky

Když šel Kukla zavřít dveře, aby křik nebyl slyšet na ulici, Šebek mu podle Bártka uštědřil první ránu, kterou mu vyrazil zub. Bártek chtěl podle svých slov oba bojující muže od sebe odtrhnout, ale hledal své brýle, které mu měl Šebek vyrazit z obličeje.

Všichni tři účastníci incidentu byli po několik let členy vedení obce, Bártek se svým kolegou, který se aktivně účastnil rvačky, v právě uplynulých volbách do zastupitelstva obce neúspěšně kandidovali, dosluhující starosta Šebek se již voleb nezúčastnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám