Hlavní obsah

Další fraška ve Sněmovně: Rath vyzval Kalouska, aby přestal pít

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

"Přestaňte pít, škodí to vašemu zdraví," vyzval na jednání Sněmovny poslanec ČSSD David Rath ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Dění ve Sněmovně se tak zřejmě znovu vrací do zaběhlých kolejí osobních ataků a invektiv. Oba politici se špičkovali při jednání o návrhu zákona, který by omezil státní podporu stavebního spoření.

Článek

Rath hřímal u řečnického pultíku, aby sepsul záměr vlády retroaktivně omezit podporu stavebního spoření, když za jeho zády zřejmě Kalousek utrousil jakousi poznámku.

Středočeský hejtman a poslanec ji nepřešel mlčením a Kalouskovi sdělil, že není v úplně  střízlivém stavu. "Jak na vás koukám, tak pravděpodobně nejste úplně ve střízlivém stavu, pane ministře. Obvykle se to u vás pozná podle stupňující agrese a vulgarity," uvedl Rath.

"Já bych vás velmi žádal, abyste přestal pít – škodí vám to, vašemu zdraví a vašemu mediálnímu obrazu," doplnil.

Foto: Volfík René, ČTK

Ministr financí Miroslav Kalousek si jde pomluvit se středočeským hejtmanem Davidem Rathem (v druhé řadě vpravo).

Kalousek se následně přihlásil s faktickou poznámkou a kolegům sdělil, že již několik měsíců zcela abstinuje. "Nechci polemizovat se svým předřečníkem o tom, že můj zdravotní stav mi již několik měsíců nařizuje přísně abstinovat. To je moje škoda, ne jeho," uvedl Kalousek.

Ratha také vyzval, aby neužíval cizí slova, jimž nerozumí. Narážel na Rathovu záměnu retrospektivy a retroaktivity.

Do diskuse nakonec musela zasáhnout předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS), která poslancům připomněla, že jednají o podpoře na stavební spoření.

Reklama

Výběr článků

Načítám