Hlavní obsah

Soudce odmítá, že by si spis v případu Aničky důkladně neprostudoval

Právo, Novinky, Jakub Troníček, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti se zmizením devítileté Anny Janatkové policie minulý týden zadržela na základě stop DNA na nalezeném batohu jednačtyřicetiletého muže, kterého po několika výsleších obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody. Detektivové zároveň navrhli soudci, aby na podezřelého uvalil vazbu, ten ale žádost policie smetl ze stolu a podezřelého pustil na svobodu. Po dívce v úterý pátrá 170 policistů.

Foto: MMS/Josef Koukal, Právo

Cesta, po níž chodila Anička ze školy domů

Článek

Mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček v této souvislosti odmítl spekulace, podle kterých si soudce před klíčovým rozhodováním o vazbě nedostatečně prostudoval spis.

„Všechny protokoly s přepsanými výslechy podezřelého soudce samozřejmě četl. Fakt, že si k tomu ještě nepustil přiložené DVD s těmito výslechy, by na jeho rozhodnutí nic nezměnilo, ty protokoly obsahovaly všechno potřebné,“ konstatoval Slováček.

Zároveň dodal, že podezřelý muž při výslechu udal adresu v severočeském Mostě, kde přebývá s družkou a osmiletou dcerou a kde si podle svých vlastních slov bude vyzvedávat poštu. „Slíbil, že se tam bude zdržovat,“ poznamenal mluvčí soudu.

V noci z pátku na sobotu tady byli policajti, slyšela jsem, že ho hledají kvůli té holce z Prahy, ale víc o tom nevím.
sousedka obviněného muže

V pondělí ale obviněný muž na této adrese v jednom z mosteckých paneláků k zastižení nebyl, stejně jako jeho družka. Podle zpravodajů Práva z místa sousedé rodinu příliš neznají.

„V noci z pátku na sobotu tady byli policajti, slyšela jsem, že ho hledají kvůli té holce z Prahy, ale víc o tom nevím,“ řekla např. Právu jedna ze sousedek.

Únos nebo násilný trestný čin

Šéf vyšetřovacího týmu v případu Anička Josef Mareš v pondělí uvedl, že policisté nadále pracují s dvěma vyšetřovacími verzemi, a to s násilným trestným činem nebo únosem. Pátračům se o víkendu podařilo nalézt v Troji klíče, které podle důvěryhodného zdroje Práva skutečně patří pohřešované dívce.

Mareš dodal, že policie v kauze dál pracuje s verzí násilného trestného činu nebo únosu. Také v úterý bude asi 150 policistů, vojáků a záchranářů prohledávat nepřístupné oblasti v Troji.

Reklama

Související články

Pátrači hledali Aničku opět bez úspěchu

Na 120 policistů se psy ve spolupráci s hasiči v neděli obnovili pátrání po zmizelé devítileté Anně Janatkové. pátrání však opět nebylo úspěšné. Děvče se...

Výběr článků

Načítám