Hlavní obsah

Microsoft omylem prozradil, kdy přijde na trh Windows 8

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden to byl přesně rok, kdy byl do prodeje uveden operační systém Windows 7. Zaměstnanci Microsoftu se rozhodli toto datum oslavit zajímavým způsobem – na holandském blogu zveřejnili zápisek o plánovaném systému Windows 8, ve kterém bylo mimo jiné zmíněno, kdy by se měl nový operační systém od Microsoftu objevit na trhu. Krátce poté byl však záznam odstraněn.

Foto: Novinky

Windows 7

Článek

V zápisku bylo uvedeno, že Windows 8 se v obchodech objeví nejdříve za dva roky. Nástupce oblíbených sedmiček bychom se tak dle informací z blogu mohli dočkat již v roce 2012, napsal zahraniční server CNET.

Krátce po zveřejnění byl však záznam z blogu Microsoftu smazán, respektive byl nahrazen zápiskem, který pojednává o tom, kdy bude uveden velký opravný balíček pro Windows 7.

Na první pohled by se tak mohlo zdát, že americký softwarový gigant prozradil informace o uvedení nového systému náhodou. Podle diskutujících ze serveru Winrumors.com se však mohlo jednat o promyšlený marketingový tah.

„U Windows Vista udělal Microsoft velkou chybu. Těšil se z oblíbenosti z XPček a zaspal s novým systémem dobu. Pak už se nikomu nechtělo na nový systém. Proto se teď snaží lidi přesvědčit, že u osmiček stejnou chybu nezopakují,“ zamyslel se nad zápiskem na blogu Microsoftu jeden z diskutujících.

„Windows 7 je super, Microsoft se bude muset moc snažit, aby donutil lidi přejít na něco nového,“ vyjádřil svůj názor další diskutující.

Zástupci Microsoftu však oficiálně žádné datum nepotvrdili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám