Hlavní obsah

Speciální stojánky dokážou proměnit iPad ve stolní počítač i notebook

Novinky, Miloslav Fišer

Výrobci se předhánějí, kdo nabídne pro populární iPad zajímavější příslušenství. Po luxusní manželské posteli, ke které je možné připojit hned dva počítačové tablety od Applu, iPhone nebo iPod, přichází na trh dva nové stojánky, jež dokážou proměnit iPad ve stolní počítač nebo notebook.

Foto: Novinky

Stojánek pro iPad

Článek

Jeden z nových stojánků se jmenuje PadDock a svým vzhledem připomíná stolní počítače iMac od Applu. Dokovací stanice dokáže iPad nabíjet a po připojení počítačového kabelu dokonce i synchronizovat.

Foto: Novinky

Stojánek pro iPad

Novinka je vybavena reproduktorovou soustavou s vestavěným subwooferem, která podle informací výrobce dokáže zprostředkovat při přehrávání filmů a hudby výrazně lepší zvuk, než samotný iPad.

Ve stojánku je možné iPad otáčet. Sám uživatel tedy určí, zda-li jej chce používat ve vertikální nebo horizontální poloze.

Foto: Novinky

Stojánek pro iPad

V zahraničí se PadDock prodává za 99 USD, tedy 1750 Kč. Kdy přesně se novinka objeví v Česku zatím není známo.

Další zajímavou novinkou je stojánek, který funguje zároveň jako praktické pouzdro a dokáže proměnit iPad v notebook. Je totiž vybaven vestavěnou klávesnicí, která se k počítačovému tabletu s logem nakousnutého jablka připojuje prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth.

Foto: Novinky

Pouzdro pro iPad

Podle výrobce novinka nejlépe spolupracuje s iPadem. Přesto je ji možné připojit i ke konkurenčním tabletům a jakýmkoliv dalším počítačům, které jsou vybaveny USB portem nebo technologií bluetooth.

Klávesnice má vestavěnou baterii, která vydrží pracovat v úsporném režimu až 100 dní. Při pravidelném používání čtyři hodiny denně by měla vydržet až 20 dní bez nutnosti dobíjení.

Foto: Novinky

Pouzdro pro iPad

Novinka je navíc navržena tak, aby odolala vodě, vlhkosti a prachu. Bez problémů by tak měla vydržet i méně šetrné zacházení.

Stojánek s klávesnicí, který slouží také jako pouzdro, vyjde v zahraničních obchodech na 69 USD (1220 Kč). Dostupnost na českém trhu výrobce zatím nepotvrdil.

Foto: Novinky

Pouzdro pro iPad

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám