Hlavní obsah

Začátek víkendu na českých silnicích nepřežili už dva motorkáři

Právo, Novinky, mif, mp, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Životy dvou motorkářů si hned na začátku víkendu vyžádaly tragické dopravní nehody. První z nich se stala v noci z pátku na sobotu na silnici z Ostrova na Chomutov u Damic. V sobotu to potvrdil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Článek

„Muž i přes veškerou snahu záchranářů zemřel,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. Hasiči vyjeli k nehodě v pátek před půl osmou večer.

„Po našem příjezdu byl už řidič motorky v péči záchranné služby, která se snažila muže oživit. Hasiči z Ostrova mezitím prohledali okolí, zda na motorce s řidičem necestoval ještě někdo další, nikoho ale nenašli,“ doplnil mluvčí.

Druhá tragická nehoda se stala v sobotu odpoledne v Záhlinicích na Kroměřížsku. Podle mluvčí kroměřížské policie Simony Kyšnerové narazil motorkář, který jel po hlavní silnici ve směru na Hulín, na okraji vesnice do traktoru s návěsem.

„Motocyklista jel velmi rychle a přes intenzivní brzdění zezadu narazil do traktoru, který odbočoval vlevo mimo komunikaci. Po střetu byl katapultován mimo cestu do hlubokého příkopu. Mnohačetným zraněním na místě podlehl,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Vyšetřování nehody zastavilo na několik hodin dopravu na komunikaci I/55.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám