Hlavní obsah

Honda začala prodávat hybridní verzi modelu Fit

Tokio

Japonská automobilka Honda Motor v pátek zahájila na domácím trhu prodej hybridní verze malého modelu Fit. Ta je podle agentury Reuters s cenou 1,59 miliónu jenů (340 tisíc Kč) nejlevnějším vozem kombinujícím benzínový a elektrický pohon v Japonsku.

Foto: ISSEI KATO, Reuters

Hybridní verze nového modelu Fit

Článek

Automobilka předpokládá, že prodá zhruba 5600 hybridních vozů Fit měsíčně. Firma již získala předběžné zakázky na 10 tisíc automobilů. Honda potřebuje, aby nový vůz na trhu uspěl poté, co její předchozí hybridní model Insight prohrál v souboji s třetí generací hybridního automobilu Prius konkurenta Toyota Motor.

Honda plánuje v příštím roce zahájit prodej hybridní verze automobilu Fit rovněž v Evropě. Uvažuje také o jejím uvedení na trh ve Spojených státech, zatím však nestanovila žádný termín. Hybridní Fit má podle japonských testovacích metod spotřebu 3,3 litru na 100 kilometrů.

Jasnou světovou jedničkou v oblasti hybridních automobilů je zatím Toyota. Její model Prius vstoupil v roce 1997 jako první hybridní automobil na trh a je dosud nejprodávanějším vozem svého druhu. Celkový prodej tohoto modelu loni překročil milión vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Prius

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám