Hlavní obsah

Princ se přiznal k umlácení svého sluhy

– Londýn

Saúdskoarabský princ Abdalazíz bin Násir Saúd se před britským soudem přiznal k zabití svého sluhy. Odmítl ale obvinění z vraždy. V Británii byly nyní zveřejněny záběry bezpečnostní kamery, na níž je zachycen princ se sluhou ve výtahu luxusního londýnského hotelu Landmark. Brutálně ho bije a muž se jen slabě brání.

Videozáznam napadení sluhy saúdského prince v Londýně

 
Článek

Podle prokuratury neslo tělo mrtvého známky sexuálního násilí. Dvaatřicetiletý Bandar Abdalazíz byl nalezen 15. února mrtev v hotelovém pokoji, který od ledna sdílel s princem. O dva roky starší princ se přiznal k zabití, ale odmítá, že spáchal úmyslnou vraždu.

Na Bandarově těle se našly známky násilí napovídající o sexuálním podtextu. Měl například pokousané tváře. Příčinou jeho smrti bylo bití a udušení.

Princ u soudu tvrdil, že Bandara považoval za sobě rovného a za přítele. Popřel, že mezi nimi šlo o homosexuální vztah. Prokurátor Jonathan Laidlaw ale řekl, že důkazy vedou k domněnce, že je princ "buď homosexuál, nebo má k homosexualitě sklony".

Princ tvrdil, že sluhu zbil někdo jiný

Bandarovo tělo se našlo v zakrvácené posteli princ, který s ním popíjel předtím až do rána v baru. Podle svých slov se probudil ve tři hodiny odpoledne následujícího dne, byl prý v šoku, ale pokusil se smýt krev ze šatů oběti. K ranám patrným na Bandarově těle, řekl, že byl jeho sloužící tři týdny před smrtí napaden a oloupen na jedné z londýnských ulic.

Kamera umístěná v hotelovém výtahu zachytila dva incidenty, při nichž princ s vyholenou hlavou a ve světlém obleku Bandara v kabině bije pěstmi a lokty. Oběť se jen pokouší chránit si hlavu, ale jinak se téměř nebrání.

Princ Abdalazíz je vnukem bratra saúdskoarabského krále Abdalláha. V muslimské Saúdské Arábii není dovoleno konzumovat alkohol a homosexualita tam není legální.

Reklama

Výběr článků

Načítám